About OrangeCraft


Een traditionele opleiding tot meubelmaker en meer dan 30 jaar ervaring in verschillende bedrijfstakken.
Een combinatie van een ambachtelijke achtergrond met moderne technieken en ontwikkelingen.
Groeiende vraag naar specifiek productieadvies.
OrangeCraft kan als “buitenstaander” voor u “out of the box” denken.

 

Anton van Veldhoven

Na in 1989 de opleiding tot meubelmaker op de MTS voor de Meubilerings en Houtbedrijven afgerond te hebben bij diverse bedrijven ervaring opgedaan. Via een traject van antiek restauratie in het museum van Speelklok tot Pierement tot standbouw, restauratie en exploitatie van klassieke vaartuigen, maquettebouwer in Madurodam in 1997 gestart in de meubelmakerij van De Klerk Binnenbouw.

Bij De klerk Binnenbouw als meubelmaker, stagebegeleider en uiteindelijk als werkvoorbereider mogen werken aan de meest exclusieve scheepsinterieurs. Via de werkvoorbereiding de introductie mee mogen maken van CNC-gestuurde machines in dit bedrijf. Hieruit kwam het opzetten van bedrijfsimplementatie van de cnc machines, het intern opleiden van collega’s, en het uitwerken van product engineering vraagstukken voort.

Na een tussenstap van een jaar als productiemanager bij een retail interieurbouwer en al parttime CNC basistrainingen verzorgd te hebben, in 2003 full-time in dienst als docent meubel op het Hout en Meubilerings College Rotterdam . Hiervoor in 2005 de bevoegdheid docent BVE bij de Fontys hogeschool Rotterdam behaald. Dit in 2012 aangevuld met de bevoegdheid tot CITO gecertificeerd assessor .
In de 15 jaar bij het HMC een compleet nieuwe manier van CNC theorie lessen opgezet, praktijklessen verzorgd, externe leerling projecten begeleid, investeringsbeleid stationaire machines gevormd, beheer en beleid machinale gevormd, routing en logistiek t.b.v. renovatie/nieuwbouw HMC praktijkvleugel opgezet en begeleid.

September 2018 is de start als OrangeCraft met als doel het “ontzorgen” van diverse bedrijfsprocessen in de meubel- en interieurbranche en gerelateerde onderwijs- en trainingstrajecten.